Rautalammin Pakariset ry:n 40-vuotisjuhla

Sukuseuramme perustava kokous oli kesällä 1981. Neljänkymmenen toimintavuoden juhlallisuuksia piti viettää kesällä 2021, vaan korona-virus päätti toisin ja juhlallisuudet siirtyivät vuodella eteenpäin.

Merkkivuoden juhllava päivätilaisuus pidettiin sukuseuran perustamispaikalla eli Matti Lohen koululla, Rautalammilla. 

Illalla vaihdettiin vapaalle ja siirryttiin laivaristeilylle Pohjois-Konnevedelle.
Suvun kantaisäksi nimetty Jöns (Juho) Pakarinen oli vuonna 1552 asettunut asustamaan Etelä- ja Pohjois-Konneveden rajalla sijaitsevan Kulmunsalon (Pakarilansalo) pohjoispäähän, jonka paikan liki puksuttelimme. Tuosta Jönsin muutosta tuli siis tänä juhlavuotena täyteen 470 vuotta.
Pohjois-Konneveden rantamille levittäytyi Jönsin jälkeläisiä useassa sukupolvessa.

Liitämme juttua ja kuvia myöhemmin toisaalle kotisivuillemme.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jäsenmaksunsa laiminlyöneiden poistaminen jäsenrekisteristä

 Hyvät Rautalammin Pakaristen sukuseuran jäsenet

Sukuseurassamme on jäseniä, joilta jäsenen perustehtäviin kuuluva jäsenmaksun maksaminen on jäänyt hoitamatta.

Sukuseuran hallituksen tulee hoitaa yhdistyksen taloutta ja pitää yllä jäsenrekisteriä. Jäsenmaksutuotot ovat keskeinen osa yhdistyksen tulopuolta. Siksi hallitus seuraa jäsenmaksujen maksamista.

Sääntöjemme mukaan jäsenmaksun maksamatta jättäminen tarkoittaa jäsenen eroa yhdistyksestä. Hallitus on tarkastanut jäsenmaksusuoritukset vuosilta 2017 - 2019. Mikäli jäsenmaksut ovat jääneet maksamatta kaikilta kolmelta vuodelta, nämä jäsenet poistetaan jäsenrekisteristä ensi vuoden (2021) alusta alkaen.

Mikäli haluat edelleen kuulua sukuseuraa ja saada jäsenpostia - sukulehteä ja jäsenkirjettä sekä mahdollisia muita etuja, hoidathan rästissä olevat jäsenmaksut kuntoon ennen vuoden 2020 loppua.

Sukukokouksen päätöksen mukaan jäsenmaksu on 15 €. Sen voi maksaa tilille FI04 5389 0720 0144 22.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kahden Pakarissuvun yhteistapaaminen Pieksämäellä

Rautalammin Pakariset olivat kutsuttuina Rääkkylän Pakaristen talvitapahtumaan Pieksämäelle 7.3.2020. Meidän sukuseuraamme tilaisuudessa edusti neljä henkeä. Tapahtuman teemana oli rääkkyläläisiin kuuluvan näytteli/ohjaaja Kaija Pakarisen ohjaama Minna Canthin teoksiin pohjaava teatteriesitys.

Näytöksen jälkeen kokoonnuimme lounaalle ja vaihtamaan kuulumisia sukuseurojemme toiminnasta ja tulevaisuudesta. Kaija Pakarinen oli myös paikalla ja pääsimme haastattelemaan häntä näytelmästä ja muistakin asioista. Ja kaikkia kiinnosti tietenkin olemmeko sukulaisia sieltä tiedossaolevista sukuhistoriamme alkuvaiheesta, 1500-luvun alkupuolelta. Kukapa tietää, vaikka oltaisiinkin.

Tilaisuudessa päätettiin jatkaa tapaamisia ja muutakin yhteydenpitoa tulevaisuudessakin.