Kesän 2019 epävirallinen sukutapaaminen risteilyn merkeissä 19.7.2019


Sukuseuramme historian toinen välivuosi- eli epävirallinen tapaaminen pidettiin sisävesiristeilyn merkeissä tutustuen Etelä-Konneveden kansallispuistoon vesiltä käsin. Kokoonnuimme perjantaina 19.7.2019 Konneveden satamaan Häyrylänrantaan. Sää oli mitä mainioin kesäiselle risteilylle, mikä sai sukua liikkeelle lähes laivan täydeltä.

Tapaamisen aluksi nautimme hellepäivään sopivan aterian Konneveden sataman lounaskahvilassa.

Lounaan jälkeen siirryimme laiturissa odottavaan M/S Linneaan.

Etelä.Konneveden kansallispuisto on perustettu 2014 ja sijoittuu Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakuntien rajalle, Konneveden ja Rautalammin kuntien alueelle. Puistoon kuuluu Konnevesi-järven eteläisen osan saaria ja laaja manneraluen järven itärannalla.

Asiantuntevasta opastuksesta risteilyllä vastasi laivan kapteeni.

Laivan aurinkokansi oli paras paikka ihailla kaunista kansallispuistoa ja nauttia hellepäivää vilvoittavasta tuulesta.


Mukana myös ihana laivakoira

Jos kansallispuiston manneralueelle on olennaista suuret korkeuserot niin on myös vesialueen laita. Laajojen, syvien selkävesien vastakohtana ovat isommat ja pienemmät saaret, kallioiset ja kivikkoiset luodot sekä kapeat salmet ja lahdet.

Erityisen jäljen kansallispuistonkin luontoon jätti vuonna 2010 Asta-myrsky, joka kaatoi mennessään runsaasti puita.

Kansallispuiston alueella elää monipuolinen vesilintulajisto runsaine kalasääksikantoineen. Sääksiä emme nyt kuitenkaan onnistuneet näkemään.

Majaatsaari

Maisema saarituvan ikkunasta

Lapset paistoivat nuotiolla vaahtokarkkia.

Konnevesi-järvi on merkitysellinen sukumme historian kannalta, sillä ensimmäisen alueelle muuttaneen Pakarisen asuinpaikka oli Etelä- ja Pohjois-Konneveden väliin sijoittuvan Pakarilansalon pohjoispäässä.

Risteilypäivänämme kulkemillamme vesillä varmaan useat suvun esi-isät ovat pyytäneet veden antimia ruoaksi perheilleen ja hyödyntäneet vesireittiä muuhunkin liikkumiseen.