Rautalammin Pakaristen sukukokous 2018

Sukuviirin nosto

Sukukokous- ja tapaaminen pidettiin 28.7. 2018 Rautalammilla, Loma- ja kurssikeskus Törmälässä. Paikka on sukuseuran kokoustamispaikkana entuudestaan tuttu, sillä myös vuonna 2012 kokoonnuimme Törmälässä.

Sukuseuramme hallitus on lähes aina onnistunut tilaamaan sukujuhlallemme mainion kesäsään.

Tällä kertaa juhlaamme eivät kuitenkaan uhanneet kylmyys ja sateet vaan helteet. Viikkojen ajan päivät olivat olleet tukahduttavan kuumia, ja juhlapäiväksikin ennustivat iltapäivälle +30 astetta ja aurinkoista.

Lauantai alkoi kuitenkin pilvisenä, poutaisena ja sopivan lämpöisenä. Sukujuhlan järjestelyjen aluksi nostimme sukuviirin liehumaan lipputankoon Rautalammin Pakaristen suvun paikallaolon merkiksi.

Sukua Törmälän pihamaalla

Juhlapäivän aluksi nautimme maittavan lounaan, minkä jälkeen kokoonnuimme kirkkosaliin nauttimaan päivän virallisesta annista, jonka aloitti sisä-savolaisista musiikin ammattilaisista koostuva Rajalliset-yhtye.

Kokousväki aloittelemassa päivän ohjelmaa

Rajalliset aloittavat ohjelmaansa

Sukukokouksen aluksi Rautalammin uusi kunnanjohtaja kertoi kunnan kuulumisia. Varsinaisessa kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. Kokouksen puheenjohtajana toimi Helena Pakarinen, joka esitteli mm. toimintakertomuksen kaudelta 2015-17 ja toimintasuunnitelman kaudelle 2018-20, mitkä hyväksyttiin kokouksessa. Toimintasuunnitelma löytyy sukuseuran kotisivulta kohdasta Sukuseura/Toiminta.


Pia Pakarinen

Sukuseuran hallitukseen kaudelle 2018-20 valittiin Helena Pakarinen, Teemu Pakarinen, Tarja Hämäläinen, Kati Vähäsarja, Anja Räsänen ja Kimmo Kokkonen vanhoina jäseninä sekä Kari Pakarinen ja Senja Hallivuori uusina.Kokouksen päätyttyä jälleen musisoitiin, Rajallisten esityksenä ja yhdessä laulaen. Rajallisten pääsolistina toiminut Pia Pakarinen kuuluu hänkin Rautalammin Pakarisiin.


Kahvitauon jälkeen oli vuorossa seuraava vieraileva tähtemme, Outopiika. Huivipäisenä, paljasvarpaisena hän oli kuin sadan vuoden takaa lennähtänyt, mutta niin oli aiheetkin. Kuulimme savon murteella kerrottuja tarinoita paikkallishistoriasta, asumuksista ja henkilöistä.Isolle osalle juhlaväkeä päivän päätös oli tässä ja he lähtivät kotimatkalle.

Reilut 20 henkeä oli ennakko-ohjeen mukaisesti varustautuneet jatkamaan päivää ulkoiluvarusteisiin pukeutuneina. Outopiian johtamina siirryttiinkin tutustumaan läheisen Etelä-Konneveden kansallispuiston maisemiin. Suurin osa retkeläisistä kiersi Kalajan 4,6 km:n vaellusreitin, joillekin riitti Vuori-Kalajan laavulla käynti, mutta muutamat vaelsivat pisimmän reitin.

Outopiian ohjeistusta retkeläisille lähtöpisteessä

Metsänneito

Kuvajaiset Vuori-Kalajan pinnassa