Sukuväki kokoontui Hiekkaharjussa

Rautalammin Pakariset kokoontuivat aurinkoiseen sukutapaamiseen ja -kokoukseen Konnevedelle Hiekkaharjun kartanoon lauantaina 8. elokuuta. Paikalla oli noin sata Pakarista eri puolilta Suomea, kaukaisin vieras Floridasta Yhdysvalloista asti.

Sukukokousta vietettiin ensimmäisen kerran sukuseuran historiassa Konnevedellä. Konnevedellä asuu melko paljon Pakarisia, ja monelle paikkakin oli tuttu. Hiekkaharjun kartano on entinen Jussilan kunnalliskoti, joka toimii nykyisin maaseutumatkailuyrityksenä.

Sukutapaamisen alussa vietettiin hiljainen hetki kahden sukuseuraveteraanin, Heikki Pakarisen ja Viljo Pakarisen muistoksi. He ovat poistuneet joukostamme kuluneen kolmevuotiskauden aikana.

Lauantainen elokuun päivä Hiekkaharjussa kului pääasiassa yhdessäolon, seurustelun  ja ruokailun merkeissä; kartanon pitopöydän antimet maistuivat vieraille.

Arja Pakarinen kertoi vieraille, missä vaiheessa Rautalammin Pakaristen sukuteoksen toisen osan valmistuminen on tällä hetkellä. Arjan "vastaanotolla" saattoi myös käydä tarkistamassa omat sukutietonsa sukuteoksen kakkososaa varten. Kirja on tarkoitus saada valmiiksi seuraavaan sukukokoukseen vuonna 2012.Sukutapaamisen tunnelmaan meidät viritti "suvun oma orkesteri", Anja Räsäsen, Tero Räsäsen, Antti Pakarisen ja Tiina Pakarisen yhtye Mualta. Sen juuret ovat Rautalammin Kerkonkosken suunnassa. Mualta-yhtyeen tahdissa kokeiltiin illan tullen myös Hiekkaharjun  puimalarakennuksen lattian sopivuutta tanssiparketiksi.

Sunnuntaina 9. elokuuta Rautalammin Pakariset kokoontuivat jumalanpalvelukseen Rautalammin remontoituun kirkkoon. Jumalanpalveluksen jälkeen nautittiin Rautalammin seurakunnan tarjoamat kirkkokahvit kirkkopuistossa.

Hallitus täydentyi

Varsinaisen sukukokouksen puheenjohtajana toimi Pekka Pakarinen Rautalammilta ja sihteerinä Teemu Pakarinen Konnevedeltä.

Sukuseuran hallitukseen saatiin kaksi uutta jäsentä: Urpo Pakarinen ja Kati Vähäsarja. Seuran hallituksessa jatkavat Teemu Pakarinen, Helena Pakarinen, Juha Pakarinen, Tarja Hämäläinen, Leena Pakarinen ja Tiina Suuronen.

Seuran kunniajäsen, sukututkija Arja Pakarinen osallistuu myös hallituksen työskentelyyn. Sukuseuran hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan järjestäytymiskokouksessaan.

Rautalammin Pakariset ry:n varsinainen sukukokous hyväksyi myös toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuosilta 2006-2008 sekä toimintasuunnitelman ja talousarvion vuosille 2009-2011.

Hiekkaharjuun kokoontui noin sata Pakarista eri puolilta Suomea.

Teemu Pakarinen toimi varsinaisen sukukokouksen sihteerinä.

Mualta-yhtye on Pakaristen oma orkesteri.